Пам'ять телефона переповнена: як діяти, щоб швидко й ефективно звільнити місце

Читать на русском
Автор
70673
Месенджери та соцмережі створюють багато кешу і зберігають файли
Месенджери та соцмережі створюють багато кешу і зберігають файли. Фото pexels.com

Знайти зайві файли можна у багатьох місцях

Чимало телефонів, зокрема з ОС Android, стикаються з проблемою: пам’ять переповнена. Можна скористатися програмами для упорядкування, а можна виконати нехитрі дії, які дозволять заощадити або звільнити місце.

Як пише портал Praxistipps.chip, першим кроком має бути аналіз того, чим заповнена пам'ять телефона. Для цього можна використати вбудовані інструменти в налаштуваннях або сторонні додатки, як от DiskUsage.

Способи звільнити місце на телефоні Android

  • Перенесіть власні файли на комп’ютер. Фотографії та відео вимагають багато місця для зберігання, варто зберегти тільки потрібні фото з галереї в окремій теці на ПК.
  • Перевірте зображення — випадкові фото та скріншоти можуть займати місце.
  • Очистіть папку "Завантаження". Android зазвичай має попередньо встановлену програму під назвою "Завантаження". Подивіться сюди, щоб дізнатися, чи можна видалити старі непотрібні дані.
  • Очистіть кеш програм — зазвичай така опція доступна в налаштуваннях при заході в інформацію про програму, або можна скористатися окремим інструментами, які очищують весь кеш на телефоні без додаткових зусиль, наприклад SD Maid — System Cleaner.
  • Видаліть або вимкніть програми, які не використовуються.
  • У користувачів є можливість використовувати хмару як сховище. Це звільнить місце на вашому мобільному телефоні і не допустить втрати важливих даних.

Раніше "Телеграф" розповідав, як користувачам телефонів на Android розібратися з тим, що не вмикається смартфон. Є також способи прискорити роботу таких телефонів.