П'ять кроків до гарного звучання: як покращити звук на телефоні

Читать на русском
Автор
12119
Якість прослуховування через сторонню програму також можна налаштувати
Якість прослуховування через сторонню програму також можна налаштувати. Фото Ілюстративне фото

Іноді може знадобитися проста чистка

Налаштування звуку на телефоні — питання індивідуальне і залежить не тільки від ваших вподобань, а й від моделі. "Телеграф" розповідав, які програмні рішення можна знайти для проблеми. Та спочатку треба позбутися базових проблем.

Портал Moyens.net рекомендує почати з перевірки розташування динаміків. У різних моделях вони розташовуються по-різному — знизу, але є Android з передніми динаміками чи на задній панелі телефону знизу. Перевірте, чи не закриває їх чохол.

Другим етапом має стати перевірка чистоти динаміків. Найефективнішим способом є видалення частинок пилу з решіток стисненим повітрям. Як дешевшу альтернативу, можна використати стару зубну щітку, щоб видалити бруд, який могли потрапити в маленькі отвори.

Третій момент — налаштування. Залежно від вашого телефону, виробник міг включити деякі додаткові функції керування звуком — еквалайзер чи функцію Dolby Atmos, в деяких моделях є налаштування частот під вік людини.

Для подальшого покращення звуку можуть знадобитися додаткові програми. Наприклад, сторонній еквалайзер чи новий плеєр. Вбудований може мати обмеження по звуку.

Якщо ви слухаєте музику з додатків по типу Spotify, Apple Music або YouTube Music Premium то в налаштуваннях є опція гучності, а також якості музики — тут можна увімкнути параметр еквалайзер та створити конфігурацію, яка, на вашу думку, звучить найкраще.

Раніше "Телеграф" розповідав що робити якщо телефон не вмикається. За станом телефона треба слідкувати — якщо він вимикається сам по собі це може свідчити про певні проблеми.