Як дізнатися, чи погіршується стан акумулятора Android: вбудовані та додаткові можливості

Читать на русском
Автор
4318
Зношена батарея гірше тримає заряд
Зношена батарея гірше тримає заряд. Фото mc.today

Дослідити свій телефон можна за допомогою сторонніх програм

Швидкий розряд батареї характерний, коли телефон має проблеми з програмним забезпеченням або в ньому відкриті багато додатків. Та іноді неприємності виникають через знос батареї.

Перевірити її стан можна кількома способами. Як розповідає портал Geekflare, на різних телефонах — різні способи. Зокрема, на нових Samsung в налаштуваннях є розділ "Догляд за акумулятором і пристроєм" у якому є підпункт "Діагностика". Там треба знайти Samsung Members і оцінити стан акумулятора. Схожі функції є у багатьох сучасних смартфонах.

Однак є додаткові програми для перевірки та забезпечення справності акумулятора. Серед них:

  • Accu​Battery — можна дізнатися споживання заряду батареї пристрою, час використання телефону, що залишився в активному режимі та режимі очікування, відсоток заряду батареї, який використовує кожна програма, і частоту часу активації пристрою.
  • CPU-Z — інформує вас про рівень заряду акумулятора телефону та стан його зарядки, температуру та ємність акумулятора.
  • Battery — окрім відображення рівня заряду акумулятора, діє як заощаджувач заряду батареї. Серед особливостей цієї програми — оцінка кількості заряду, який треба для різних дій та невелика кількість займаємого місця.

Проблема із кількістю вільної пам’яті на телефоні — ще одна, яка з кожним днем користування смартфоном стає дедалі ближчою до користувача. "Телеграф" розповідав, яким чином можна зберегти місце чи почистити пам’ять телефона.