Дозор джедаїв від Люка Скайуокера: ЗСУ отримають невидимий і безшумний дрон-розвідник

Читать на русском
Автор
2054
ЗСУ отримають дрони від Люка Скайоукера
ЗСУ отримають дрони від Люка Скайоукера. Фото Відкриті джерела

Актор зібрав кошти вже майже на половину необхідних дронів

Ще в грудні американський актор Марк Хемілл, всесвітньо відомий за роллю Люка Скайуокера в культовій кінотрилогії "Зоряні війни", оголосив про збір 1,5 млн дол. на 10 БПЛА RQ-35 Heidrun. З цієї суми зібрано вже майже половину – 645 тисяч доларів.

Про це актор повідомив в ефірі американського телеканалу CNN, повідомляє у своєму Telegram-каналі офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігал Левін.

При цьому сам Марк Хемілл постійно тримає зв’язок з бійцями ЗСУ, які займаються аеророзвідкою з дронів, і в захопленні наголошує, що "вони такі молоді, що згодилися б мені в сини".

БПЛА RQ‑35 Heidrun

Сам БПЛА RQ‑35 Heidrun виробляється датською компанією Sky Watch (Небесна варта) спеціально для проведення тактичної розвідки на близьких відстанях і відрізняється низкою дуже цінних характеристик :

  • простота та легкість – вага всього в 2,4 кг дозволяє легко перевозити БПЛА та здійснювати його запуск просто з руки без будь-яких стартових засобів, так що час запуску становить не більше 5 хвилин;
  • гарна якість відеосигналу — дрон здатний вести передачу відео в режимі реального часу на відстані до 30 км від оператора;
  • безпека та тривалість польоту – у повітрі RQ‑35 Heidrun може перебувати до 100 хвилин, при цьому він має ряд технологічних удосконалень, які роблять його безшумним на відстані понад 150 метрів та на висоті 300 метрів.

Одна з головних переваг дрону — він може долати перешкоди, створювані засобами радіоелектронної боротьби.

Нарешті, він може працювати за будь-якої погоди.

БПЛА RQ‑35 Heidrun

Крім розвідки БПЛА можуть завдавати точних і сильних ударів по ворогові, використовуючи для цього різні засоби.