Покращити роботу телефону: чому він став працювати повільно і що можна зробити

Читать на русском
Автор
2881
Навіть досить новий телефон може почати працювати повільно
Навіть досить новий телефон може почати працювати повільно

Якщо регулярно очищувати місце на смартфоні, він буде краще працювати

З часом робота мобільних телефонів погіршується. Вони стають повільнішими, батарея зношується. На роботу телефону впливають одразу кілька чинників. Це може бути велика кількість даних на телефоні, застаріле програмне забезпечення, знос обладнання.

Як розповідає портал Geekflare, наповнення телефону медіафайлами та новими програмами сповільнює його роботу. Більше даних означає, що ваш телефон має обробити більше інформації, щоб виконати завдання, навіть якщо це просто навігація. Зазвичай сповільнюють смартфон програми, які зберігають багато даних, наприклад WhatsApp, Facebook, YouTube тощо.

Якщо ви помічаєте загальне уповільнення швидкості телефону навіть у меню налаштувань, це, ймовірно, проблема застарілого програмного забезпечення. Виробник постійно надсилає на ваш мобільний найновіші оновлення системи безпеки та продуктивності, щоб він відповідав останнім змінам, залежно від того, як довго оновлення підтримуються для вашого конкретного телефону. Встановлювати оновлення потрібно самостійно.

Що можна зробити, аби полегшити роботу телефону:

  • Очистити телефон — видалити зайві програми та медіафайли. Частину можна перенести на ПК чи в хмарне сховище.
  • Оновити програмне забезпечення Android.
  • Перевірити оновлення для системних програм.
  • Вимкнути зайві фонові програми, що пропонують послуги та оновлення в реальному часі, наприклад WhatsApp, Facebook, будильники та ін. Зауважте, якщо ви вимкнете WhatsApp або Facebook, ви не зможете бачити останні повідомлення та сповіщення.
  • Використовувати полегшені версії додатків.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що однією з енергоємких функцій телефона є відклик екрана вібрацією на дотик пальця, зокрема, при користуванні клавіатурою. При процесі заряджання також можуть бути проблеми, як програмні, так і фізичні.