Приховані параметри в Android: як їх знайти та як вони можуть пришвидшити роботу телефона

Читать на русском
Автор
8030
В старих телефонах швидкість роботи знижується
В старих телефонах швидкість роботи знижується. Фото verdict.co.uk

Варто уникати зайвих змін в параметрах розробника, аби не зашкодити роботі телефона

З віком старші телефони починають працювати повільно. Для того пришвидшити їхню роботу можна використати кілька налаштувань в телефоні та почистити його від зайвого.

Однак, як розповідає портал Geekflare, для тих, хто сміливіший, можна увійти в Параметри розробника, які можуть запропонувати деякі додаткові налаштування. Такі параметри є прихованими на кожному телефоні і їхня зміна може вплинути на безпеку та стабільність роботи телефона.

Аби увімкнути параметри розробника в більшості телефонів з ОС Android треба перейти до опції "Про телефон" в налаштуваннях та 7 раз торкнутися "Номера збірки". Це створить опцію Параметри розробника в налаштуваннях. Важливо не редагувати зайвого.

Які параметри можна увімкнути:

  • автоматичне оновлення системи: це автоматично оновлюватиме програмне забезпечення вашого телефону під час кожного перезавантаження, тож вам не доведеться робити це вручну, як я сказав вам вище.
  • апаратне прискорення режиму модема: якщо це доступно, воно може заощадити час роботи акумулятора та ресурси, перевантажуючи робоче навантаження на чіп WiFi, коли ви вмикаєте точку доступу WiFi.

Читайте також: Що робити, якщо пам'ять телефона переповнена

  • зменшити масштаб анімації: ви можете зменшити масштаб або вимкнути анімацію, щоб переходи в меню та навігація виглядали швидше. Три анімації, які вам потрібно налаштувати, включають анімацію вікна, анімацію переходу та тривалість аніматора.
  • встановити ліміт фонових процесів: не хвилюйтеся; Це не припинить роботу фонових програм і не завадить своєчасному оновленню програм. Якщо ви знизите або вимкнете ліміт фонових процесів, кешовані процеси програми буде повністю видалено з оперативної пам’яті, коли ви їх закриєте. Якщо у вашому телефоні дуже мало оперативної пам’яті, цей параметр може прискорити роботу. Рекомендують обмежити 2 процеси.
Встановлення лімітів фонових процесів
Встановлення лімітів фонових процесів

Раніше "Телеграф" повідомляв як дізнатися про стан акумулятора телефону та перевірити його потужність. Є способи контролювати витрати батареї.