Не поспішайте змінювати тариф: як прискорити роботу Wi-Fi-роутера за 3 кроки

Читать на русском
Автор
7462
Не варто розміщувати ноутбуки, смартфони та інші гаджети якомога ближче до роутера
Не варто розміщувати ноутбуки, смартфони та інші гаджети якомога ближче до роутера. Фото freepik.com

"Мертва зона" є частою причиною того, що сигнал не відображається на ваших пристроях

Мало хто здогадується про те, що можна покращити роботу домашнього Wi-Fi роутера самотужки, не звертаючись до свого оператора. Багато користувачів вважають за краще просто змінити свій тарифний план, але перед цим варто ознайомитися з деякими лайфхаками, які допоможуть прискорити Wi-Fi самостійно.

Наприклад, поганий сигнал може бути викликаний надто близьким розташуванням до мікрохвильової печі, холодильника або інших великих побутових пристроїв. Про це пише itechua.

Як покращити сигнал Wi-Fi

  1. Не рекомендується розміщувати ноутбуки, смартфони та інші гаджети поблизу роутера. Це необов’язково, оскільки сучасні пристрої можуть підтримувати якісне з’єднання з інтернетом навіть за межами приміщення. Експерти рекомендують розміщувати роутер у центрі квартири чи будинку. Важливо помістити його вище, ближче до стелі. Уникайте розміщення роутера поряд з великими предметами та побутовою технікою, такими як телевізор, мікрохвильова піч, ігрова приставка, холодильник і т.д.
  2. Більшість сучасних роутерів підтримують два діапазони частот: 2,4 ГГц та 5 ГГц. Підключайте пристрої, такі як комп’ютери, ноутбуки та смартфони, до діапазону 5 ГГц, а різні датчики, розумні лампи та інші аксесуари, що не потребують високої швидкості передачі даних, – до діапазону 2,4 ГГц.
  3. "Мертва зона" Wi-Fi — це області всередині житла, де відсутній прийом сигналу. В ідеалі, сигнал має бути доступний, але на практиці підключення до мережі неможливе. У будинку чи квартирі може існувати кілька таких "мертвих точок". Для усунення цієї проблеми можна використовувати додатковий Wi-Fi-роутер.

Раніше "Телеграф" писав, як прискорити інтернет за п’ять кроків. Ефективні поради покращити Wi-Fi сигнал від роутера у квартирі або приватному будинку.