Чи можна заряджати телефон, коли рівень заряду більше 90%

Читать на русском
Автор
10307
Смартфон заряджайте так, щоб не пошкодити акумулятор
Смартфон заряджайте так, щоб не пошкодити акумулятор. Фото freepik.com

Дізнайтеся, що веде до деградації акумулятора

Акумулятори відіграють значну роль у роботі смартфонів, оскільки вони визначають функціональність пристроїв. Тому важливо розуміти, як правильно заряджати смартфон, щоб уникнути пошкодження батареї. Ми дамо відповідь на запитання: чи можна заряджати гаджет до повного рівня в 100%.

Itechua пише, що це неправильна дія, що призводить до погіршення роботи акумулятора. Багато виробників сучасних мобільних телефонів попереджають про це на своїх вебсайтах та в інструкціях. Щоб продовжити термін служби батареї, ознайомтеся з порадами щодо правильної зарядки телефону, наведеними нижче.

До якого рівня потрібно заряджати смартфон

Раніше в мобільних телефонах застосовувалися батареї з нікелю, їх можна було повністю розряджати і заряджати до повного рівня. Однак, цей підхід не рекомендується для сучасних смартфонів, оснащених літій-іонними акумуляторами. Для таких пристроїв краще розряджати батарею не нижче 20% і заряджати її не більше 90%.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо телефон перестав заряджатися після потрапляння води. Є чотири шляхи розв'язати проблему.