Правило 20/80 у смартфоні: цей секрет допоможе продовжити життя акумулятора

Читать на русском
Автор
3825
Як правильно заряджати телефон
Як правильно заряджати телефон. Фото pinterest.com

Одне просте правило допоможе зберегти життя вашому смартфону якнайдовше

Швидкий спосіб вивести свій телефон з ладу та буквально попрощатися з ним – це неправильний заряд акумулятора. Багато хто має звичку заряджати телефон до повних 100% і розряджати його вже практично до відключення. Однак робити так краще не варто, якщо хочете, щоб телефон працював справно та швидко якомога довше.

Телеграф розповідає, як не варто заряджати телефон, і які звички можуть призвести до прискореного зносу батареї. У цьому разі важливо запам’ятати правило 20/80.

Так, заряджати телефон до максимуму — 100%, краще не варто, особливо при використанні швидкої зарядки. Оптимальний відсоток – 80. Таким чином не буде шкоди для батареї.

Раніше у телефонах використовували нікелеві акумулятори та їх рекомендували повністю розряджати, а потім повністю заряджати. Однак у сучасних смартфонах використовують літієві батареї. Їх не слід повністю заряджати та розряджати нижче 20. Деякі виробники вказують на свої сайти.

Сучасні літій-іонні батареї мають обмежену кількість циклів зарядки-розрядки, перш ніж вони почнуть втрачати продуктивність. Таким чином, чим вищий рівень заряду, тим більше навантаження на батарею. Разом з тим, доведення до 100% заряду може спричинити підвищене перегрівання батареї, що призведе до прискореного зносу батареї.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як зарядити телефон в умовах відключення світла. П’ять простих порад, які допоможуть залишатися на зв’язку.