Три функції телефона, які допоможуть зберегти зір

Читать на русском
Автор
9831
Тримайте гаджет на безпечній відстані від очей
Тримайте гаджет на безпечній відстані від очей. Фото Freepik

Які три важливі функції потрібно увімкнути на мобільному телефоні

В сучасному світі багато людей практично не випускають гаджети з рук, забуваючи, що часте користування смартфонами негативно впливає на зір. Насамперед рекомендується тримати гаджет на безпечній відстані від очей. Але є ще три функції смартфона, про які варто пам'ятати.

Якщо ви хочете запобігти проблемам зору, експерти рекомендують увімкнути три важливі функції на пристрої. Про це пише Іtechua.

Перше налаштування – шрифт тексту. Він не повинен бути дрібним, тому зайдіть в розділ "Екран", натисніть "Розмір тексту" і виберіть для себе підходящий, який не змушуватиме очі постійно перевтомлюватися та знизить ризик виникнення косоокості.

Друге налаштування – автояскравість. Вона дозволить адаптувати яскравість екрану смартфона до навколишнього середовища і ваші очі менше втомлюватимуться. Найкраща яскравість – у межах 40–60 відсотків.

Третє налаштування – DC Dimming. Якщо ви активуєте цю функцію, то знизите навантаження на свої очі, тому що смартфон змінюватиме яскравість без мерехтіння, тобто за рахунок зміни напруги. Щоправда, є вона не у всіх пристроях.

Також фахівці рекомендують тримати гаджет на безпечній відстані від очей (приблизно 40-60 сантиметрів).

Раніше "Телеграф" писав, у яких випадках перезавантаження смартфона точно необхідне.