Телефон працюватиме як новенький: п’ять простих правил

Читать на русском
Автор
19075
Телефон
Телефон. Фото pexels.com

Прості звички принесуть багато користі гаджету

Дотримання простих правил допоможе довше зберегти заряд смартфона. Також прості рекомендації захистять пристрій від передчасного зносу і навіть після тривалого користування телефон працюватиме як новий.

Про це повідомляє портал zdnet.com. Поради фахівців стосуються як фізичної безпеки гаджета, так і його роботи.

Оновлення програмного забезпечення

Не варто ігнорувати запит смартфона на оновлення системи. Оновлення не тільки виправляє помилки, але й покращує сумісність програм. Також вони захищають ваш телефон від шкідливих програм та хакерів.

Акумулятор

Одна з найчастіших причин, чому доводиться купувати новий смартфон — зменшення ємності батареї. Акумулятори смартфонів починають активніше розряджатися після певної кількості зарядок, тому має сенс економніше витрачати заряд енергії — знизити яскравість екрана, коли немає необхідності, не включати місцезнаходження та Bluetooth.

Пам’ять телефону

Не варто бездумно забивати пам’ять телефону програмами, фото та відеофайлами. Це зношує систему і призводить до її швидкого псування. Варто взяти собі за правило регулярно чистити пристрій і від непотрібних файлів і від сміття, що накопичилося.

Чохол та захисна плівка

Такий простий крок, як використання захисного чохла та плівки, може вберегти телефон від неприємностей, а власника від необхідності покупки нового. Плівка захистить екран від подряпин і відколів, а також від тріщин, які можуть з’явитися при падінні. Чохол захистить корпус гаджета. У результаті пристрій довше виглядатиме і працюватиме як новий.

Екстремальні температури

Смартфони розраховані на роботу у певному температурному діапазоні (часто від 0 до 35 градусів за Цельсієм) і не варто довго використовувати їх в умовах сильного морозу чи спеки. Повернувшись додому з морозу, не варто одразу користуватися телефоном, нехай він спочатку полежить при кімнатній температурі. Перегрів загрожує виходом акумулятора з ладу, тому якщо використовувати смартфон у спеку все ж таки необхідно — зменшіть яскравість екрану, відключіть усі push-сповіщення та вийміть його з чохла.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи є на смартфоні "Кошик". Якщо ви випадково видалили цінне фото або відео, їх можна відновити протягом обмеженого часу.