Ваш телефон може тримати заряд набагато довше: що для цього зробити

Читать на русском
Автор
1901
Смартфон не буде швидко розряджатися
Смартфон не буде швидко розряджатися. Фото Freepik

Оптимізація терміну автономної роботи батареї залежить від ряду налаштувань

У сучасному швидкому світі смартфони стали невіднятною частиною нашого життя. Від підтримки зв’язку з близькими до управління повсякденними завданнями ми значною мірою покладаємося на ці пристрої. Тому гаджет може сильно псувати нам настрій, наприклад, коли телефон почав працювати повільно та півгодини завантажувати сторінку.

Також ми часто стикаємося з ситуацією, коли телефон сідає швидко і розряджається в невідповідний момент. Портал ISP пропонує ефективні способи, як уникнути цього розчарування.

Як продовжити час роботи акумулятора телефону.

Насамперед важливо зрозуміти фактори, які сприяють розрядці батареї. Експерти назвали головні пункти, на які варто зважити щодо оптимізації.

  • Яскравість екрана. Підтримка яскравості екрана на найвищому рівні не тільки напружує очі, а й швидко розряджає акумулятор. Зменшивши яскравість, ви можете значно продовжити термін його служби.
  • Робота непотрібних функцій. Вимкнення Wi-Fi, Bluetooth та GPS, коли вони не використовуються, також допоможе зберегти заряд батареї.
  • Розумне керування програмами. Багато програм працюють у фоновому режимі, споживаючи цінну енергію. Закривши непотрібні програми та вимикаючи фонове оновлення програм, можна запобігти розрядженню телефона. Також бажано регулярно оновлювати свої програми, оскільки розробники часто випускають оновлення, які включають покращення оптимізації акумулятора.
  • Оновлення програмного забезпечення телефону. Це має вирішальне значення для максимального терміну служби акумулятора. Оновлення програмного забезпечення часто включають виправлення помилок та підвищення продуктивності, що може допомогти підвищити ефективність батареї. Регулярно перевіряючи та встановлюючи оновлення програмного забезпечення, ви можете переконатися, що телефон працює на останній версії, яка може мати функції економії заряду акумулятора.
  • Режим заощадження батареї. Ці режими регулюють яскравість екрана, продуктивність процесора та фонову активність для збереження заряду. Увімкнення цих режимів, коли акумулятор розряджається або якщо ви знаєте, що не матиме доступу до зарядного пристрою протягом тривалого часу, може значно продовжити термін роботи телефону.
  • Управління сповіщеннями. Повідомлення про різні програми, що постійно підсвічують екран, можуть швидко розрядити батарею. Вимкнувши непотрібні повідомлення або налаштувавши їх показ лише для важливих програм, можна зменшити навантаження на акумулятор.

Крім того, важливо звернути увагу на тип зарядного пристрою. Якщо вона несумісна з телефоном або низькою якістю, це може пошкодити акумулятор і зменшити його загальний термін служби. Використовуйте зарядний пристрій лише від вашого телефону або надійну зарядку іншого виробника, спеціально розроблену для вашої моделі.

Оптимізація терміну служби батареї телефону має важливе значення для забезпечення його роботи протягом дня. Раніше ми розповідали, які ще хитрощі допоможуть значно продовжити термін служби батареї телефону.