Не кладіть телефон у холодильник: як уникнути перегріву смартфона під час заряджання

Читать на русском
Автор
734
Заряджати смартфон потрібно правильно
Заряджати смартфон потрібно правильно. Фото Ілюстративне фото

Є проста профілактика, яка захистить смартфон від перегріву

Якщо під час користування телефон починає перегріватись, його слід негайно охолодити. Для цього можна просто зняти захисний чохол або покласти гаджет у затінене місце. Але якщо це не допомогло, то є дієвіші методи.

На порталі Xfinity розповіли, як знизити температуру телефону, щоб не нашкодити йому. Перегрів може негативно позначитися на роботі смартфона та його подальшому стані.

Заряджати телефон потрібно тільки в місці, що провітрюється

Фахівці суворо забороняють класти телефон під час зарядки на ліжку, ковдрі або подушці. Такі поверхні утримують тепло і телефон швидше перегрівається. Найкраще заряджати гаджет на тумбочці, столі або іншій поверхні, що провітрюється.

Енерговитратність телефону потрібно звести до мінімуму

Під час заряджання гаджета зменште яскравість екрана, відключіть GPS, Bluetooth та Wi-Fi або переведіть телефон у режим польоту. Так смартфон менше споживатиме енергії та не перегріватиметься.

Не можна класти телефон у холодильник

Якщо телефон занадто перегрівся і на думку спала ідея швидко охолодити його в якомусь прохолодному місці, наприклад холодильнику, то женіть її геть. Попри те, що iPhone та Android призначені для використання за 0 градусів за Цельсієм, різкі перепади температури та вплив вологи можуть пошкодити телефон і відремонтувати його не вдасться.

Щоб запобігти перегріву телефону, слід дотримуватися елементарних правил:

  • Використовуйте лише відповідний (оригінальний) зарядний пристрій. Інші кабелі можуть бути не оптимізовані для певної марки.
  • Регулярно чистіть пам’ять на телефоні, видаляйте непотрібні файли та закривайте програми, щоб вони не працювали у фоновому режимі. Також краще налаштувати яскравість екрана, щоб вона підлаштовувалась під освітлення.
  • Бережіть свій телефон від сонця та спеки. Його краще тримати в тіні та не залишати в гарячій машині або в місці, куди потрапляють прямі сонячні промені. Також не кладіть його на радіатор або поряд із плитою.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зарядити телефон, якщо вимкнули світло. Декілька корисних порад на випадок блекауту.