Як заощадити заряд на iPhone: проста хитрість, про яку мало хто пам’ятає

Читать на русском
Автор
3412
Час автономної роботи телефону збільшиться
Час автономної роботи телефону збільшиться. Фото Freepik

Робота екрана може призвести до непотрібного споживання енергії

Нещодавно ми розповідали про інше хитре налаштування, яке допомагає заощадити заряд акумулятора на iPhone. Також для продовження роботи батареї рекомендується зменшити час очікування екрана.

Налаштування часу очікування екрана на вашому iPhone визначає, як довго дисплей залишається активним після бездіяльності, пояснює портал CitizenSide. Робота екрана протягом тривалого періоду, коли пристрій не використовується активно, може призвести до непотрібного споживання енергії.

Як настроїти час відключення екрана на iPhone — інструкція

Для цього потрібно зробити такі кроки:

  • Відкрийте програму Настройка пристрою.
  • Натисніть кнопку "Дисплей та яскравість".
  • У розділі "Автоблокування" виберіть меншу тривалість з доступних варіантів. Варіанти зазвичай коливаються від 30 до 5 хвилин.

Вибір меншої тривалості очікування екрана означає, що дисплей пристрою буде швидше вимикатися, якщо його не торкатися. Це допомагає заощаджувати заряд акумулятора.

Якщо часто потрібно, щоб дисплей був увімкнений протягом тривалого часу, ви можете вручну збільшити час, торкаючись екрана під час використання. Або ви можете увімкнути AssistiveTouch — ця функція дозволяє отримати доступ до елементів керування блокуванням екрана та налаштувати тривалість тайм-ауту без перерви.

Слід зазначити, що зменшення часу очікування екрана ефективно заощаджує заряд батареї, але це лише один з аспектів загальної оптимізації батареї. Поєднання цієї настройки з іншими способами економії батареї, такими як налаштування яскравості екрана та керування фоновою активністю програм, дасть найкращі результати для продовження терміну автономної роботи.

Зменшивши час очікування екрана на iPhone, можна мінімізувати час, протягом якого дисплей пристрою залишається активним, коли він не використовується. Це просте налаштування може допомогти оптимізувати використання акумулятора та продовжити загальний термін служби акумулятора пристрою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як закрити відкриті програми на iPhone і коли це дійсно заощаджує заряд батареї. Є лише три випадки, коли закриття програм справді корисне.