Ви завжди робили це неправильно: як не можна заряджати телефон взимку

Читать на русском
Автор
886
Телефон на морозі сильно охолоджується
Телефон на морозі сильно охолоджується. Фото Ілюстративне фото

Несправності телефону взимку можна уникнути

Мало хто знав, але заряджати телефон у холодну пору року потрібно інакше, ніж улітку чи навесні. Якщо неправильно заряджати гаджет, це може призвести до його серйозної несправності.

На порталі iTech.ua назвали найчастішу помилку, якої припускаються всі власники смартфонів в осінньо-зимовий період. Також дали слушну пораду про те, як правильно заряджати телефон, щоб не перевантажувати його.

Повернувшись додому з вулиці, якщо телефон розряджений, усі звикли одразу ставити його на зарядку, щоб не пропустити важливий дзвінок чи СМС. Але цього категорично не можна робити холодної осені, холодної весни та взимку.

Справа в різкому перепаді температур: на вулиці смартфон був у холоді, а вдома різко опинився у теплі. Якщо відразу поставити телефон на зарядку, він починає нагріватися і температурна різниця збільшується ще сильніше. Такий перепад негативно позначається на батареї телефону та на його роботі загалом. Гаджет навіть може вийти з ладу і його доведеться нести на ремонт.

Щоб уникнути зайвих витрат на ремонт телефону або покупку нового, не ставте телефон відразу на зарядку. Прийшовши з вулиці, дайте кілька хвилин полежати в теплі й адаптуватися до кімнатної температури, і тільки потім його можна ставити заряджатися.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як охолодити телефон. Експерти категорично забороняють класти його в холодильник чи морозилку.