Телефон працюватиме довго і без збоїв: головні правила "здоров’я" акумулятора

Читать на русском
Автор
1911
Телефон
Телефон. Фото freepik.com

Прості звички продовжать життя смартфона

Акумулятор — "мотор" телефону і якщо він починає працювати гірше або виходить з ладу, проблему ігнорувати не вийде. Йому шкодить зарядка в автомобілі та ще кілька речей.

Про прості правила, які допоможуть зберегти акумулятор на максимально довгий час, розповів портал itechua. Термін служби батареї у смартфоні залежить від дотримання правил заряджання пристрою.

Фахівці не рекомендують допускати повної розрядки акумулятора. Оптимально заряджати телефон, коли на пристрої залишається 20-40% рівня заряду. Після глибокої або повної розрядки акумуляторній батареї важко відновитись, вона може навіть вийти з ладу. Якщо таке повторюється регулярно, небезпека зростає.

Водночас слід уникати іншої крайності: шкідлива для акумулятора і повна зарядка до 100%. Саме тому фахівці не радять залишати телефон на зарядці на всю ніч. Найкраще відключати смартфон від джерела живлення, коли він набрав 80% заряду. Тоді батарея буде у безпеці, а телефон – працездатний.

Крім того, важливо дотримуватися правил зберігання телефону. Особливу увагу слід звернути на те, щоб акумулятор не піддавався впливу підвищених температур. Перегрів дуже негативно позначається на батареї смартфона.

Раніше "Телеграф" розповідав про головну зимову помилку у зарядці смартфона. Одна проста звичка захистить гаджет від поломки.