Доказав, що не робот: ІІ зміг обійти капчу Microsoft

Читать на русском
Автор
1777
Доказав, що не робот: ІІ зміг обійти капчу Microsoft Новина оновлена 17 березня 2023, 10:38

ІІ вперше зміг обдурити капчу Microsoft.

ІІ вперше зміг обдурити капчу Microsoft. Після того, як його навчили автоматично видаляти зайвий шум, ефективність інструменту зросла до 90%.

Дослідники з компанії F-Secure навчилися використовувати ІІ для того, щоб оминати капчу на сайті Microsoft Outlook. У своєму тексті вони пояснили, що найбільшою складністю для них було правильне визначення тексту та імітація "живого" набору тексту. Однак в іншому інструмент може вдаватися звичайним користувачем.

Спочатку ІІ міг визначати лише 22% символів у стандартній капчі. У процесі роботи дослідники з’ясували, що штучний шум ускладнює ідентифікацію букв. Щоб протидіяти цьому ефекту, вони налаштували алгоритм, щоб він автоматично видаляв шум. Після цього ІІ зміг обходити понад 90% капч.

F-Secure у 2013 році розробила програмне забезпечення, яке обходило автоматизовані тести Тьюринга на сайтах Google, Yahoo та PayPal. Воно демонструвало ефективність понад 90%.

Вчені працюють над протезом головного мозку: модель вже створена

"Ми говорили про це минулого року, скажімо і зараз: текстова капча давно стала неефективною і її легко обійти. На ринку з’явилися нові цікаві зразки, але коли їх почнуть оминати — це лише питання часу. Ми не говоримо, що капча марна, вони просто не повинні розглядатися як рішення, яке врятує вас від усього», — зазначили у F-Secure.