В Україні чотири регіони вже наближаються до "червоної" зони карантину

Читать на русском
Автор
550
Чотири області України за крок до "червоної" зони карантину
Чотири області України за крок до "червоної" зони карантину. Фото facebook.com/kyivcity.gov.ua

У чотирьох регіонах можуть ввести локдаун

В Україні через стрімкий ріст нових випадків коронавірусу чотири області опинилися за крок до потрапляння у "червону" зону карантину, яка передбачає найжорсткіші обмеження для громадян. Наразі там спостерігають високий рівень завантаженості ліжок з киснем.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко в інтервʼю "Слову і ділу".

За його словами, до "червоного" рівня наближається Чернівецька, Тернопільська, Волинська та Закарпатська область. У цих західних регіонах більша завантаженість ліжок, також багато завантажених ліжок з киснем (апаратами ШВЛ), хоча абсолютні цифри приросту хворих значно більші у Києві та Харкові.

Ляшко додав, що локдаун у цих областях можуть ввести, якщо буде загроза наднавантаження на систему охорони здоровʼя.

Міністр зазначив, що спочатку Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій має ухвалити рішення про перехід України із "зеленої" у "жовту" зону. Вже після цього області можна буде по одній переводити у "помаранчеві" і "червоні".

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у МОЗ неодноразово говорили, що незабаром всі області України перейтуть у "жовту" зону карантину. Це означає, що протиепідемічні правила посилять. Тим часом в Україні запровадили нові сертифікати вакцинації — "жовтий" і "зелений". Вони дозволять щепленим українцям уникнути більшості карантинних обмежень, що вводяться в рамках "жовтої" та "червоної" зон.