Локдаун вже близько? До списку "помаранчевих" регіонів потрапила ще одна область України

Читать на русском
Автор
Вісім областей України мають показники "помаранчевої" зони карантину
Вісім областей України мають показники "помаранчевої" зони карантину

Коронавірусні показники погіршилися у Закарпатській області

В Україні на фоні зростання нових випадків коронавірусу все більше регіонів наближаються до "помаранчевої" зони епідемічних обмежень. За минулу добу показники погіршилися у Закарпатській області.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоровʼя, опубліковані 5 жовтня.

Так, станом на ранок вівторка, вже вісім областей України відповідають показникам "помаранчевої" зони карантину. Мова йде про Житомирську, Запорізьку, Рівненську, Сумську, Харківську, Херсонську, Чернівецьку та Закарпатську область. У останній з них — ситуація погіршилася буквально за минулу добу.

У більшості цих регіонів значно перевищений коефіцієнт виявлення нових випадків коронавірусу та динаміка госпіталізацій. При цьому на Закарпатті за минулу добу динаміка госпіталізацій сягнула 53% при нормі менше 50.

Найгірша ситуація з показниками захворюваності на коронавірус залишається у Харківській області — там норму перевищують одразу три показники. Крім того, це єдиний регіон, де суттєво зросла кількість зайнятих ліжок з киснем.

Вісім регіонів України відповідають показникам "помаранчевої" зони
Вісім регіонів України відповідають показникам "помаранчевої" зони

Як повідомляв "Телеграф" раніше, Львів зовсім скоро може перейти у "червону" зону карантину з суттєвими обмеженнями. Невтішний прогноз щодо коронавірусу озвучив мер міста Андрій Садовий.