"Запанує право сильного": головком ЗСУ розгадав маневр Путіна щодо України

Читать на русском
Автор
3005
Росія не досягла своїх цілей Новина оновлена 28 січня 2022, 15:07
Росія не досягла своїх цілей. Фото pic2.me

Кремль намагатиметься розхитати ситуацію в Україні зсередини.

Росія зосередила свої зусилля на гібридних методах дестабілізації ситуації в Україні, серед яких створення політичної та економічної кризи.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час конференції "Гібридні виклики сучасного світу. Україна та виклики", передає УНІАН.

Він зазначив, що Росія не досягла своєї мети в Україні, але висловив думку, що тепер противник робить розрахунок на підрив обороноздатності нашої країни зсередини через політичний конфлікт та економічні проблеми.

Водночас він дорікнув ООН, що організація не робить необхідних рішень, щоб підтримати механізми стримування агресії та нетерпимості. Крім того, він висловив думку, що й ОБСЄ не відіграє своєї ролі повною мірою.

"Чітко бачимо, що таке поняття, як повага до суверенітету та непорушності кордонів, воно вже стало порожніми словами в сучасному світі, на жаль", — сказав Залужний, додавши, що світ повертають у стан, де пануватиме лише право сильного.

Як повідомлялося раніше, генерал-лейтенант Василь Богдан розповів "Телеграфу", що бачить, як Росія поступово входить у переговорний процес щодо майбутнього планети. Це, за його словами, може свідчити, що Кремль не піде на подальше загострення конфлікту проти України.