Укрзалізниця отримає 130 електротягів Alstom у рамках оновлення за програмою "Велике будівництво"

Читать на русском
Автор
Електропоїзд Alstom
Електропоїзд Alstom

Укрзалізниця та французька машинобудівна компанія Alstom підписали протокол, який затвердив фінальні домовленості щодо закупівлі 130 сучасних електротягів. Відновлення парку вантажних вагонів є одним з пріоритетів програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України, протокол про співробітництво підписали у вівторок, 8 лютого, в присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Франції Еммануеля Макрона.

"Це не просто домовленість на постачання локомотивів — це інтеграція України в економічну систему та транспортну мережу Євросоюзу", — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Згідно з домовленостями, вже зовсім скоро українські залізничники зможуть отримати 50 електротягів, які працюють на змінному струмі, і 80 двосистемних, які можуть працювати і на змінному, і на постійному струмі. 

Проєкт є частиною пакету макрофінансової підтримки Французької Республіки для України. Він, зокрема, передбачає поставку електропотягів на умовах кредитування строком на 14 років. Авансовий платіж складе лише 15%.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” Кирило Тимошенко повідомив, що до 2024 року в Україні планують електрифікувати щонайменше 500 км залізничних шляхів.