Путін пішов на ядерний шантаж України та Заходу

Читать на русском
Автор
27083
Володимир Путін
Володимир Путін

Путін наказав перевести сили стримування російської армії в особливий режим несення бойового чергування

Путін пішов на ядерний шантаж України та Заходу. Російський президент, який розв'язав широкомасштабну війну в Україні, почав загрожувати світові ядерною зброєю.

Причиною цього рішення Путін назвав "агресивні висловлювання на Заході".

"Вищі посадові особи провідних країн НАТО допускають і агресивні висловлювання на адресу нашої країни, тому наказую міністру оборони та начальнику Генерального штабу [ВР РФ] перевести сили стримування російської армії в особливий режим несення бойового чергування", — заявив Путін на зустрічі у Кремлі з керівником Міноборони Росії Сергієм Шойгу та начальником Генштабу Збройних сил (ВС) Росії Валерієм Герасимовим.

Що таке стратегічні сили стримування РФ

Стратегічні сили стримування, які президент Росії Володимир Путін вирішив перевести в режим бойового чергування через війну в Україні, — це "основа бойової сили" армії Росії, йдеться на сайті Міноборони РФ. Вони призначені "для стримування агресії проти РФ та її союзників, а також розгрому агресора у війні із застосуванням різних видів зброї, у тому числі ядерної".

Ядерна зброя — зброя, вражаюча дія якої заснована на факторах ядерного або термоядерного вибуху. Ядерна зброя вважається одним із видів зброї масового ураження.

Станом на 1 вересня 2018 року, на підставі офіційної заяви МЗС РФ та за оцінкою групи міжнародних експертів, у складі стратегічних ядерних сил Росії знаходиться 517 розгорнутих стратегічних носіїв ядерної зброї — міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів та важких бомбардувальників, оснащених 1420 ядерними боєзарядами.

Нагадаємо, що вторгнення Росії в Україну триває вже четверту добу поспіль. Ведуться вуличні бої у багатьох містах країни, про що "Телеграф" оперативно інформує у своєму текстовому онлайні.