За добу росіяни вбили десятки мирних українців: подробиці

Читать на русском
Автор
918
Окупанти продовжують нищити будинки мирних жителів Новина оновлена 30 березня 2022, 18:50
Окупанти продовжують нищити будинки мирних жителів. Фото https://www.pravda.com.ua/

Ворог обстріляв приватні будинки, убив десятки дорослих та дітей на добу

На 14 день повномасштабного вторгнення російської федерації на українські території, окупанти встигли знищити кілька десятків житлових будинків на Миколаївщині, Житомирщині, Сумщині, Харківщині та Луганщині. В результаті бомбардувань смертельні травми отримали багато мирних людей.

Про це у середу, 9 березня, повідомив пресцентр ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій, — пише УП.

Миколаївська область

Фахівцями Служби порятунку було ліквідовано вже 11 пожеж, що виникли в результаті обстрілів на території регіону. Під час загорянь загинуло 4 цивільні особи, врятувати з-під завалів надзвичайникам вдалося 5 людей.

Житомирська область

У вівторок, 8 березня, унаслідок авіаудару, в Житомирі загинули троє військовослужбовців, ще стільки ж травмовано. Окрім цього, через попадання ракети до триповерхової будівлі гуртожитку смертельні травми отримала ще одна людина і двоє жителів вказаної будівлі були травмовані.

У місті Малин Житомирської області через авіаційний удар, який прийшовся по вулиці Вокзальній, було знищено сім приватних одноповерхових житлових будинків. П'ятеро людей загинуло, серед них двоє діток 2021 років народження.

Сумська область

У вівторок, 8 березня, внаслідок авіаудару по селу Бутиця, що в Сумському районі загинула одна людина, ще одна — травмована. Окрім цього, було знищено житловий будинок та ще два — частково пошкоджено.

Цього ж дня через авіаудар у місті Охтирка було зруйновано вісім житлових будинків, де травмувалися шестеро людей.

Харківська область

Представниками Служби порятунку було ліквідовано наслідки авіаційного удару за приватним домогосподарством у селі Донець. Надзвичайникам вдалося врятувати чотирьох людей. Ще двоє не вижили, серед них дитина.

Луганська область

8 березня в результаті обстрілів по Сєверодонецьку та Рубіжному загинули 10 людей, травмовано 9 осіб, пошкоджено 49 житлових будинків та 14 будівель. Підрозділами ДСНС врятовано 15 людей. Від ДСНС залучалося 213 осіб та 43 одиниці бойової техніки.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що уночі 9 березня російські окупанти бомбардували село Донець, що на Харківщині, в результаті чого загинуло двоє людей, одна з них — це дитина.