Україна незабаром сама зможе закрити небо: у Bellingcat натякнули на потужну допомогу Заходу

Читать на русском
Автор
26150
Українські ППО стануть ще сильнішими
Українські ППО стануть ще сильнішими

НАТО швидше за все не закриватиме небо над Україною, але зброєю допоможе

Україна незабаром може отримати від країн НАТО зброю, якою цілком зможе закрити небо самостійно.

Про це в інтерв’ю Алесі Бацман розповів голова міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв.

За його словами, люди у багатьох країнах Європи побоюються за життя своїх дітей, а тому не хочуть, щоб у війну Росії проти України втручалося НАТО, оскільки це може принести війну в їх дім. Проте, Грозєв зазначив, що бачив, як на численних протестах на підтримку України виходили люди, зокрема, і з плакатами з написами "Закрийте небо".

Водночас він зазначає, що існує ймовірність у районі 90%, що найближчими днями Україна зможе отримати від Заходу зброю, якою буде здатна повністю убезпечити себе від російської авіації.

Він натякнув, що може йтися про американські комплекси ППО Patriot і логічне завершення історії з польськими винищувачами.

Що стосується того, що НАТО все ж таки вирішить закрити небо самостійно, то Грозєв оцінив цю ймовірність у менш ніж 40%.

Як повідомлялося раніше, за добу 10 березня російські ВКС втратили 10 літаків внаслідок роботи ППО, української авіації та переносних ЗРК у бійців Сухопутних сил ЗСУ. Українські ж штурмовики завдали потужних авіаударів по двох колонах окупантів.