Польща пропонує ввести миротворців до України: що вигадали

Читать на русском
Автор
6741
Польща продовжує підтримувати Україну у військовому протистоянні проти країни-агресора Новина оновлена 22 березня 2022, 14:55
Польща продовжує підтримувати Україну у військовому протистоянні проти країни-агресора. Фото https://www.eurointegration.com.ua

Вона має бути встановлена ​​в тих місцях, які зараз не зайняті військами рф

Уряд Польщі під зустрічі у Європейській раді та на саміті НАТО планує запропонувати ідею миротворчої місії в Україні.

Оперативно про головне читайте на нашому каналі Телеграм

Вказану інформацію оприлюднив речник польського уряду Петро Мюллер, передає портал "PAP".

"Я розумію, що зараз серед деяких країн Західної Європи панують стримані настрої, мені сумно про це говорити, але я переконаний, що подальший тиск у майбутньому може призвести до того, що буде організована місія, яка б забезпечувала територію України, ще не захоплену росією.", — заявив він.

За словами Мюллера, мова йде не про місію, котра повинна вступити в безпосередній конфлікт української держави з російською федерацією, мовляв, її мають встановити у місцях, які не зайняті російськими військовими, аби донести до країни-агресора те, що її військові злочини не підтримуються.

Окрім того, польський чиновник повідомив, що пропозиція щодо впровадження миротворчої місії в Україні буде запропонована ​​на позачерговому саміті НАТО, що має відбутися на наступному тижні, а також на засіданні Європейської ради.

"Тут не буде легких і швидких рішень, але, щоб робити такі кроки, вже зараз слід виробляти різні варіанти", — додав речник польського уряду.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 3 березня український парламент закликав ООН, Європарламент та Червоний Хрест ввести на територію України миротворчі сили, аби мати ще одну можливість забезпечити захист українського населення.