Російські військові сотнями біжать від українців із поля бою — Генштаб ЗСУ

Читать на русском
Автор
2851
Українці відбили багато атак за добу та самі місцями контратакували
Українці відбили багато атак за добу та самі місцями контратакували

Росіяни зазнають розгромних втрат в Україні

Українські військові за добу відбили відразу 13 атак російських окупантів та знищили багато одиниць військової техніки рф, через що загарбники сотнями відмовляються виконувати накази про наступ та йдуть з поля бою.

Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України на ранок 22 березня, повідомляє "Телеграф".

Чесно та оперативно про війну в Україні — на нашому каналі у Телеграм

Зазначається, що в цілому обстановка істотно не змінилася, окупанти, як і раніше, намагалися відновитися і місцями просунутися, але українські військові за добу відбили 13 атак ворога, знищили 14 танків, вісім БМП, дві МТЛБ, три артилерійські системи, чотири автомобілі, влучили у близько десятка повітряних цілей. Також було знищено патрульний катер "Раптор", комплекс радіоелектронної боротьби та близько 300 осіб особового складу.

Більше того, ЗСУ і самі завдали ударів по окремих напрямках.

Окупанти мають великі проблеми з їжею, запасів залишилося на три дні. Також закінчується пальне, і налагодити трубопровідне сполучення для постачання не вдалося.

Йде серйозна пропагандистська робота з білорусами про нібито необхідність війни проти України.

В Охтирському районі Сумської області зафіксовано факти непокори російських військовослужбовців. Близько 300 окупантів відмовилися виконувати наказ про ведення бойових дій та на 70 одиницях техніки залишили район проведення операції.

Росіяни також продовжують спроби набрати людей з тимчасово окупованої території Луганщини, але ті не бажають брати участь у війні.

"Показово те, що мобілізація проводиться хаотично, мобілізовані люди розподіляються не за спеціальностями, більшість з них не мають жодної військової спеціальності, тому що ніколи не проходили військову службу. З громадянами, що мають російські паспорти, підписуються контракти, хто має лише "паспорт" псевдореспубліки – оформлюється як доброволець", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Телеграф", всього з початку бойових дій проти України росія втратила близько 15 тисяч людей і майже 500 танків.