У Зеленського назвали дві проблеми переговорів з росією

Читать на русском
Автор
2167
Михайло Подоляк
Михайло Подоляк. Фото РБК-Украина

Зустріч двох президентів також планується, проте не зараз

Процес переговорів України із представниками російської федерації призупинився. Однією з головних причин небажання "співпрацювати" з агресором стали докази військових злочинів росіян на території Київщини.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" розповів антикризовий радник голови Офісу президента та член української переговорної делегації Михайло Подоляк, відзначивши дві проблеми, які "гальмують" переговорний процес із країною-агресором.

"Певною мірою можна говорити, що переговорний процес йде більш повільно. Тому що після Стамбульського комюніке ми отримали абсолютно вичерпні матеріали про прямі воєнні злочини російської федерації у Київській області: у цілій низці наших міст і селищ. Це – перше, що суттєво повпливало на емоційний фон. Друга складова – у росії (хто б що не говорив) ще достатньо ресурсів, щоб проводити активні бойові дії на сході країни. І вони хочуть отримати певні тактичні перемоги для того, щоб показати, що воювати вони вміють, щоб їх продовжували боятись.", — пояснив український чиновник.

Окрім того, Подоляк додав, що наразі жодних підстав для очної зустрічі двох лідерів він не бачить.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як президент України Володимир Зеленський розповів, що саме впливає на його бажання зустрічатися із російським кривавим лідером володимиром путіним.