Гайворонською вузькоколійкою розпочав курсувати денний поїзд Укрзалізниці

Читать на русском
Автор
669
Гайворонською вузькоколійкою розпочав курсувати денний поїзд Укрзалізниці

На першому рейсі курсували два раритетних пасажирські вагони Pafawag та паротяг Гр-280

Додатковий денний приміський поїзд Укрзалізниці Гайворон — Рудниця почав ходити раритетною Гайворонською вузькоколійкою. Це найдовший маршрут вузькоколійки в Європі — близько 130 км, повідомляє Укрзалізниця.

Доданий денний поїзд №6271/6274 курсує тричи на тиждень — по вівторках, п’ятницях та неділях.

"Вузькоколійка наразі активно використовується також переселенцями, які знайшли в регіоні тимчасовий прихисток від війни. Тільки в Гайвороні та Бершаді їх близько 10 тисяч!" — повідомляє УЗ.

Приміське сполучення Гайворонською вузькоколійкою, яка сполучає Вінницьку та Кіровоградську області, було відновлено у жовтні 2021 року після півторарічного простою.

На першому рейсі для журналістів та активістів залізничного руху курсували два раритетних пасажирські вагони Pafawag та паротяг Гр-280.

"Відновлення цього сполучення важливе ще й тому, що вузькоколійна залізниця (ширина колії 750 мм) — це об’єкт історико-культурного та технічного надбання нашої країни". — йдеться у повідомленні УЗ.

Раніше за участю УЗ створили проєкт, за допомогою якого вимушені переселенці можуть знайти житло в інших регіонах країни.