Росіяни намагаються наступати, але у них назрівають проблеми у Маріуполі: свіжі карти на 20 травня

Читать на русском
Автор
21029
Українські захисники ефективно дають відсіч загарбникам
Українські захисники ефективно дають відсіч загарбникам. Фото svoboda.org

За 19 травня вдалося відбити всі спроби штурму окупантів

Станом на ранок п’ятниці, 20 травня, активні бойові дії продовжують вестися на Донбасі, ворог, як і раніше, зосереджений на підготовці штурму Сєверодонецька, а також докладає всіх зусиль, щоб уникнути подальшого просування українських військ у Харківській області.

Крім того, як зазначають експерти The Institute for the Study of War, росіяни посилюють угруповання кораблів та зброї в районі острова Зміїний у Чорному морі, та мають певні проблеми у Маріуполі.

Карта бойових дій Україна сьогодні 20.05.2022
Карта бойових дій в Україні 20 травня

Оперативно про війну читайте у нашому Телеграмі

Донбас

Росіяни намагалися просунутися на Слов’янському та Лиманському напрямах під Ізюмом, незважаючи на втрату наступальних можливостей, успіху не мали. Активізувався ворог на заході від Попасної, готує наступ на Сєвєродонецьк, кілька разів намагався пробитися на траси у цьому районі. Ще один безуспішний штурм був на захід та схід від Авдіївки.

Окупанти мають великі проблеми з координацією дій між командирами.

Карта бойових дій на Донбасі сьогодні 20.05.2022
Карта бойових дій на Донбасі 20 травня

Маріуполь

Загарбники намагаються встановити адміністративний контроль над Маріуполем, при цьому нова "влада" підпорядковуються фсб рф, а не бойовикам "днр". Загострюється фракційна боротьба у місті на тлі чуток, що постраждалих російських військових вивозять зі шпиталів на підконтрольній "днр" території Донеччини, щоб звільнити місце для бійців з "Азовсталі".

Карта бойових дій Маріуполь сьогодні 20.05.2022

Харків

З 5 травня під Харковом звільнили від окупантів 23 населені пункти, російські військові намагаються повернути контроль над деякими з них і стримати подальший поступ ЗСУ, і ведуть обстріл.

Карта бойових дій Харків сьогодні 20.05.2022
Карта бойових дій на Харківському напрямку 20 травня

Херсон-Миколаїв

Наступів на півдні не було зафіксовано, але вівся артилерійський обстріл Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей. Російські сили продовжують зміцнювати своє угруповання на острові Зміїний двома загонами бойових кораблів та крилатими ракетами. Ситуація у Придністров’ї залишається незмінною.

Карта бойових дій Херсон-Миколаїв сьогодні 20.05.2022
Карта бойових дій на півдні України 20 травня

Нагадаємо, раніше військовий експерт Сергій Грабський розповів "Телеграфу", чому росіяни зазнають військової катастрофи в Україні.