У Молдові затримано українського народного депутата - ЗМІ

Читать на русском
Автор
15738
Євген Яковенко
Євген Яковенко. Фото unian.ua

Нардепа затримали на вимогу білоруської влади

У неділю, 5 червня, стало відомо, що у Молдові на вимогу Білорусі заарештували українського народного депутата Євгена Яковенка.

Як передає Deschide.MD, офіційний Мінськ зажадав арешту та екстрадиції українського політика нібито за підозрою у хабарництві та корупції.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Видання зазначає, що Яковенка оголосили у розшук Інтерполу на прохання влади Білорусі. Українського нардепа затримали у Молдові та помістили його у слідчий ізолятор.

При цьому голова Інтерполу в Кишиневі Віорел Тентю зазначив, що влада Білорусі звинувачує народного депутата України у хабарництві та корупції й зареєструвала запит на арешт та екстрадицію Яковенка.

Довідка: Євген Яковенко пройшов у Верховну Раду у 2019-му році у складі партії "Батьківщина" (очільник — Юлія Тимошенко). Він переміг у виборах по округу №52 у Донецькій області, після чого його опоненти від "ОПЗЖ" заявили про підкуп та фальсифікації. Увійшовши в український парламент Яковенко прийняв рішення залишитися безпартійним. До слова, за 2019 рік нардеп задекларував готівки на 56 мільйонів гривень.

Раніше "Телеграф" повідомляв, у Туреччині поліція заарештувала колишнього українського депутата — його звинувачують в умисному вбивстві.