Просили "на фронт"? Скандального екс-комбата Семенченка відправили під домашній арешт на прохання ГУР МО

Читать на русском
Автор
20894
Семен Семенченко
Семен Семенченко. Фото Відкриті джерела

Екс-комбата "Донбасу" відпустили під домашній арешт, хоч ГУР обіцяє відправити його на передову

Київський апеляційний суд відпустив під домашній арешт одіозного екс-комбата та засновника добровольчого батальйону "Донбас" Семена Семенченка.

Про це повідомляє інтернет-видання "Українська правда" у вівторок, 21 червня.

ГУР хоче бачити на передовій

Як пише видання, за екс-комбата та колишнього нардепа доручився голова Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов, надіславши листа до суду з проханням відпустити Семенченка під домашній арешт.

Лист ГУР за підписом Кирила Буданова

Згідно з листом, опублікованим телеграм-каналами, ГУР знадобилися його організаторські здібності та бойовий досвід на передовий. Раніше сам Семенченко неодноразово просив відпустити його на передову.

Підпис Кирила Буданова

Щоправда, як під домашнім арештом, Семенченко воюватиме уявити складно, але згідно з листом ГУР пообіцяли проконтролювати його прибуття у військову частину, участь у боях, а потім прибуття на суд.

Хто такий Семен Семенченко

Відомою медіаперсоною Семен Семенченко став навесні 2014 року, коли організував та очолив добровольчий батальйон "Донбас", вже під час командування ним періодично від бійців підрозділу звучали звинувачення у непрофесіоналізмі. У результаті у лютому 2015 року він склав повноваження командира батальйону, зосередившись на політичній діяльності як народний депутат від "Самопомочі".

У 2016 році був одним із організаторів та ініціаторів блокади окупованої частини Донбасу, у тому ж році став фігурантом низки кримінальних проваджень щодо нього, що призвело до позбавлення його військових звань. Тоді ж з’ясувалося, що раніше він носив прізвище Гришин і був раніше засуджений за шахрайство.

У березні 2021 року його було затримано СБУ як керівника воєнізованого збройного формування, яке постачало своїх співробітників-громадян України, для роботи за контрактом до третіх країн, тобто було фактично ПВК.

Згодом звинувачення проти нього поповнилися незаконним поводженням зі зброєю і навіть тероризмом (мова йшла про обстріл офісу каналу "112 Україна" у липні 2019 року).

З того часу екс-нардеп то перебував під арештом у СІЗО, то перебував на волі під домашнім арештом, куди знову вийшов 21 червня.

Тим часом, співробітники СБУ затримали агентів ФСБ, які працювали на росію роками і заробляли на передачі агресору важливих відомостей.