Коли в Україні спаде спека: синоптик назвав точну дату

Читать на русском
Автор
799
Температура повітря піде на спад
Температура повітря піде на спад. Фото pinterest.com

За словами синоптика, українцям потрібно готуватися до похолодання

Найближчими днями аномальна спека в Україні зміниться на прохолоднішу погоду. Стовпчики термометрів у деяких регіонах підуть до позначки в +20 градусів.

Прогноз погоди найближчим часом для України озвучив синоптик Ігор Кібальчич у коментарі "Телеграфу". Він назвав дату похолодання та прогнозовану температуру повітря.

За словами синоптика, період аномально спекотної погоди, яка встановилася на більшій частині України у першій декаді липня, поступово підходить до свого завершення. Розвиток великого антициклону над Британськими островами та посилення північно-західного перенесення повітряних мас призведе до того, що починаючи із західних та північних областей України вже 9-10 липня суттєво похолодає. У зв’язку зі зміною атмосферної циркуляції, до нас почнуть надходити свіжіші порції повітря, атлантичного походження. У той час як 6-7 липня місцями на півдні України максимальні значення денної температури досягали від +36 до +38 градусів (але все ж рекорди перебиті не були), вже на початку наступного тижня вони помітно знизяться, приблизно на 6-8 градусів.

Як розповідає Кібальчич, найнижчі температурні показники очікуються у західних та північних областях. Тут стовпчики термометрів протягом найближчих 10 діб покажуть комфортні від +22 до +27 градусів у денний час, а вночі температура коливатиметься в межах від +11 до +16 градусів, що близько норми. Мало того, в окремі дні температура очікується навіть нижче за середні багаторічні показники на 2-4 градуси.

Традиційно вищий температурний фон, додає експерт, збережеться у південних та східних регіонах. У міру зміни повітряної маси він зазнає незначної трансформації, у зв’язку з чим похолодання виявиться менш помітним, ніж в інших областях нашої країни. Тому вдень тут термометри покажуть значення в районі 27-32 градусів тепла, а вночі комфортні 14-19 градусів тепла. Середньодобова температура виявиться на 1-3 градуси вище за кліматичну норму.

Раніше "Телеграф" повідомляв, коли Україну можуть накрити дощі та грози.