Почнеться з тепла, а закінчиться зливами: прогноз народного синоптика на серпень

Читать на русском
Автор
2206
Третій місяць літа встигне порадувати українців теплом
Третій місяць літа встигне порадувати українців теплом. Фото forumdaily.com

Серпень пройде без несподіваних погодних сюрпризів

Серпень почнеться в Україні з сонячної та дуже комфортної погоди, однак цього точно не можна сказати про завершення третього місяця літа — на зміну сонцю прийдуть дощі та навіть зливи.

Про це у коментарі "Телеграфу" розповів народний синоптик Володимир Деркач, а більш деталізованим прогнозом поділився погодний сайт gismeteo.ua.

Так, народний синоптик каже, що перші 10 днів серпня буде сонячно та без опадів у більшості регіонів. Дні будуть літніми та теплими. А от друга декада пройде вже з "помірним теплом" й дощами, які мають накрити регіони орієнтовно з 15-го числа. Температура повітря також знизиться, а особливо це відчуватиметься вночі. На кінець серпня в Україні прогнозуються дощі та зливи, які повністю завершаться вже з приходом перших днів календарної осені.

Більш деталізований прогноз погоди у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові, за даними Gismeteo, говорить про короткочасні дощі й на початку серпня, однак за 20 днів до початку третього місяця літа все ще може змінитися.

Погода у Києві на початок серпня
Погода у Харкові на початок серпня
Погода у Дніпрі на початок серпня
Погода в Одесі на початок серпня
Погода у Львові на початок серпня

Раніше "Телеграф" повідомляв, що прогнози деяких синоптиків свідчать про дуже ранній прихід осені в Україну. Вже на початку вересня людям доведеться тепло одягатися, відчуваючи настання холодів.