Дощитиме майже весь тиждень, але не всюди: синоптик розповів коли можна планувати відпочинок на пляжі

Читать на русском
Автор
3351
Прогноз погоди: дощі з грозами Новина оновлена 13 липня 2022, 15:12
Прогноз погоди: дощі з грозами. Фото https://novadoba.com.ua/

Народний синоптик дав прогноз на новий тиждень: дощі з грозами, а на вихідні — сонце.

Дощі з грозами та шквальним вітром триватимуть з понеділка майже по всій території України. На вихідні — повернеться сонце, а до кінця літа погода готує приємні сюрпризи.

Про це народний синоптик Володимир Деркач розповів у коментарі "Телеграфу".

На його думку, до середини липня погода має стати теплішою ніж на початку місяця. Але спека не буде постійною, тепле повітря заходитиме з перервами.

Друга декада липня позначиться температурними гойдалками та несподіваними погодними явищами.

За прогнозом синоптика, різка зміна погоди в Україні спостерігатиметься, починаючи з 11 липня, і триватиме принаймні тиждень.

"Різке підвищення температури на 3-4 дні, а далі зниження короткострокове. Від того висока можливість шквалів і буревіїв у цей період", — розповів Деркач.

Підтверджують слова народного синоптика і карти погоди Укргідрометцентру. У понеділок, 11 липня, дощі з грозами та подекуди шквальним вітром охоплять територію всієї країни. Далі, протягом тижня, 12-14 липня, дощі будуть мігрувати с заходу на схід та назад. І вже у п'ятницю, 15 липня на території всієї України погода буде без осадів. Лише на півночі та заході невелика хмарність нагадуватиме про дощовий тиждень.

прогноз погоди на 15 липня 2022

Нагадаємо, синоптики розповіли чого чекати від осені. Коли буде "бабине літо" та коли чекати перші заморозки.