Насолоджуйтесь спекою, поки є можливість: прогноз погоди на осінь-2022

Читать на русском
Автор
9743
Осіння погода прийде в Україну раптово
Осіння погода прийде в Україну раптово. Фото meteoprog.ua

Найбільше погодними умовами здивує перший місяць осені

Хоч до приходу осені залишилося ще півтора місяця і за цей час українці встигнуть насолодитися теплом, синоптики вже зараз намагаються спрогнозувати погоду на вересень, жовтень та листопад, аби знати, до чого готуватися.

Як передає Ukraina Today, фахівці гідрометеорологічного центру вже зараз кажуть, що осінь наступить раптово й українцям майже від початку вересня доведеться забути про легкий одяг та "бабине літо".

Прогноз погоди на вересень 2022

Початок вересня здивує раптовим погіршенням погодних умов. Крім того, очікуються дрібні, але доволі затяжні дощі. Саме через них зелене листя на деревах дуже швидко "пофарбується" в осінні кольори. А друга частина вересня принесе з собою холодний циклон, який супроводжуватиметься непередбачуваним та невластивим для цього місяця похолоданням та навіть заморозками в горах.

Прогноз погоди на жовтень 2022

Жовтень цього року приємно здивує після не надто теплого вересня. Другий осінній місяць принесе тепло, ясне та майже безхмарне небо, приємні температурні показники. Дощі синоптики прогнозують лише на кінець місяця, однак саме вони стануть причиною значного похолодання та сильного вітру.

Прогноз погоди на листопад 2022

Останній місяць осені, за даними метеорологів, нагадуватиме перший місяць зими. До 15-го листопада у більшості регіонів України різко похолодає — очікуються снігопади та хуртовини. А на кінець місяця холодно буде у всіх областях.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що восени українців може чекати зростання цін на продукти або навіть їхній дефіцит. Такий прогноз дали в Мінагрополітики.