Дощі з грозами "кочуватимуть" Україною до кінця тижня

Читать на русском
Автор
Дощі змінюватимуться сонцем і навпаки
Дощі змінюватимуться сонцем і навпаки

Українців до кінця тижня очікують як сонячні дні, так і дощові

В Україні триває період літніх дощів з грозами, очікувати на завершення яких до кінця поточного тижня не варто.

Так, згідно з прогнозом Українського гідрометцентру на п’ятницю, 15 липня, дощі, місцями з грозами, очікуються на заході та півночі та частково в центрі України.

При цьому на півдні та сході опадів не очікується.

Температура повітря на заході вночі буде 13-15 градусів Цельсія, вдень — від 21 до 25 (крім Закарпаття, де і вдень і вночі суттєво спекотніше: 15-17 вночі та 28-30 вдень).

На півночі буде також свіжо, як і на заході, а ось на півдні, сході та в центрі України прогнозується суттєво спекотніша погода: вдень повітря прогріється до 30-32 градусів.

Прогноз погоди на 15 липня.

У суботу, 16 липня, ситуація з опадами зміниться на протилежну: дощі з грозами зрушать на південь та схід України, а на решті території країни буде сухо.

При цьому температурне тло, на відміну від опадів, не зміниться: у західних та північних регіонах, як і раніше, буде 12-15 градусів вночі і до 24 градусів вдень.

На півдні та сході буде спекотніше: 14-16 (17-19 на півдні) вночі та від 27 до 31 градусів тепла вдень.

Прогноз погоди на 16 липня.

У неділю, 17 липня, дощі трохи перемістяться на лівобережну Україну, тоді як на правобережній буде сухо.

При цьому, незважаючи на відсутність опадів, на заході та півночі країни буде навіть прохолодніше, ніж напередодні: 12-14 градусів вночі та 20-23 — вдень.

На півдні та сході також температура дещо впаде: вночі на півдні очікується 17-19 градусів, вдень 27-29. На сході вночі буде 14-16 градусів, а вдень — 25-27.

Прогноз погоди на 17 липня.

Як повідомлялося, за прогнозами народного синоптика Володимира Деркача, погодні сюрпризи очікуються в Україні до кінця літа.