Бойовики "ДНР" заявили про смерть полоненого громадянина Великобританії

Читать на русском
Автор
5741
"Омбудсмен" "ДНР" Дар’я Морозова Новина оновлена 15 липня 2022, 12:48
"Омбудсмен" "ДНР" Дар’я Морозова. Фото фото з відкритих джерел

Про смерть іноземця повідомили "ЗМІ" бойовиків

Поки двоє британців та мароканець, засуджені в "ДНР" до смертної кари, чекають на вирішення своєї долі, бойовики квазіреспубліки повідомили про смерть в полоні ще одного іноземця. За даними так званих "ЗМІ", йдеться про британця Пола Джонсона Ентоні Домініка Урі. Він буцімто помер "від хвороб та стресу".

Інформацію оприлюднила Дар’я Морозова, котра називає себе уповноваженою з прав людини терористичного угруповання, яким є влада "ДНР". За її словами, Урі затримали у квітні, коли він намагався прорватись через блокпост бойовиків. Британця начебто намагались обміняти, але відповіді від Лондона не отримали. Морозова також розповіла, що рідна країна не передала своєму підданому через Червоний хрест потрібні йому ліки. "Полу Урі було надано відповідну медичну допомогу, але з огляду на діагнози та стрес, 10 липня він помер", – заявила псевдоомбудсменка.

Про Урі стверджують, що він буцімто займався рекрутингом та навчанням у ЗСУ та керував бойовими операціями. До того, як приїхати в Україну він, за словами бойовиків, воював у Афганістані, Іраку та Лівії. За освітою був професійним військовим. При цьому він начебто мав цукровий діабет, серцево-судинні захворювання та ураження дихальної системи. Як з таким слабким здоров’ям він опинився у армії, в "ДНР" не придумали. Знайти про цю людину якусь інформацію, давнішу за сьогоднішню, в інтернеті не вдалось.

Як повідомляв "Телеграф", колишня полонена окупантського СІЗО у Донецьку, Юлія "Тайра" Паєвська після звільнення розповіла, що її в полоні схиляли до суїциду. Залякували тим, що жити вона все одно не буде, а так хоч припинить свої страждання сама.