"Це алігатор": Зеленський висловився про переговори з росією (відео)

Читать на русском
Автор
1623
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Скрін із відео

Президент нагадав, що Україна вже домовлялася із росією після захоплення Криму

Наразі Україна не збирається сідати за стіл переговорів із росією, бо шукати мирного рішення у кремлі не готові.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників Стратегічного форуму, що відбувався у словенському місті Блед.

Він нагадав, що у 2014 році, коли росія захопила Крим, світ пропонував Україні знайти мирне рішення, після чого була окупована і частина Донбасу. Вогонь тоді вдалося припинити підписання "мінських домовленостей", проте через вісім років росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, розповів глава держави.

"Це просто алігатор з ненаситним почуттям голоду до всього чужого. Як би ви з ними не говорили сьогодні, вони все одно за пів року прийдуть за іншою частиною нашої території", — сказав Зеленський.

При цьому він додав, що у росії публічно брешуть про те, що хочуть переговорів з Україною, адже насправді у кремлі до них не готові.

Нагадаємо, Зеленський під час зустрічі з президентом Туреччини та генсеком ООН у Львові 18 серпня заявляв, що поновлення переговорного процесу з росією може відбутися лише після виведення окупаційних сил з усієї території України.