Дощі без перестанку в одних регіонах, +27 в інших: чим погода здивує українців до кінця вересня

Читать на русском
Автор
1667
Жовтень підготував кілька погодних сюрпризів українцям
Жовтень підготував кілька погодних сюрпризів українцям. Фото nashkiev.ua

"Бабиного літа" цього місяця точно не буде

У більшості регіонів України останні кілька днів спостерігається відчутне похолодання, однак і на кінець вересня сонця очікувати не варто. Перший місяць осені закінчиться, як і розпочався — з похмурої погоди та місцями дощів.

Такий прогноз озвучив народний синоптик Стас Щедрін у коментарі ТСН.ua. За його словами, "бабиного літа" у вересні чекати не варто.

"До кінця цього місяця погода буде такою, як зараз", — сказав синоптик.

При цьому він додав, що тепло повернеться в Україну у проміжку з 1 по 10 жовтня, а ще одне "бабине літо" цілком можливе в Україні у перших числах листопада. Тоді теж на вулиці відчутно потеплішає, а дощі на якийсь час відступлять.

Як свідчать дані погодного сайту gismeteo.ua, у Києві до кінця вересня будуть йти дощі, а стовпчики термометрів покажуть в середньому +18 градусів вдень та +9 вночі.

Погода у Києві на 19-28 вересня

У Харкові дощів буде значно менше, а 27 та 28 вересня погода здивує майже літніми +25 градусами. Вночі при цьому температура коливатиметься від +9 до +14.

Погода у Харкові на 19-28 вересня

У Дніпрі буде ще тепліше — у наступний десятиденний відрізок вересня вдень температура коливатиметься від +18 до +27, вночі — на рівні +9 +15 градусів. Дощитиме лише два дні.

Погода у Дніпрі на 19-28 вересня

В Одесі наступні 10 днів буде стабільно +18 градусів, а 27-28 вересня потеплішає до +21. Дощі очікуються лише короткочасні.

Погода в Одесі на 19-28 вересня

У Львові у цей період дощі будуть йти майже без перестанку, а температура повітря коливатиметься від +10 до +15 вдень, та від +5 до +10 вночі.

Погода у Львові на 19-28 вересня

Раніше "Телеграф" повідомляв, що "бабине літо" розпочнеться в Україні на початку жовтня і триватиме до середини другої декади місяця.