Україна готує великий наступ: Буданов сказав, коли чекати найзапекліших боїв

Читать на русском
Автор
2415
Киирило Буданов - очільник ГУР МО України
Киирило Буданов - очільник ГУР МО України. Фото abcnews.go.com

В українській розвідці анонсували нові удари по території росії, але не можуть сказати, хто за ними стоїть

Навесні Україна планує масштабний наступ на фронті. Найжорстокіші бої очікуються у березні 2023 року.

Такий прогноз озвучив голова ГУР МО України Кирило Буданов в інтерв’ю "ABC News". За його словами, навесні росія зазнає остаточної поразки на фронті, що буде помітно за великою кількістю звільнених територій.

Глава української розвідки не назвав точно напрямок, де чекати українського прориву. Буданов запевнив, що це відбуватиметься по всьому фронту, від Криму до Донбасу і вкотре додав, що Україна має вийти на державні кордони 1991 року.

"Це (коли ми побачимо більше) звільнення територій та заподіяння остаточної поразки російській федерації. Відбуватиметься це по всій території України, від Криму до Донбасу. Наша мета, і ми її досягнемо, — повернення до кордонів 1991 року, такої, якою Україну визнають усі суб'єкти міжнародного права", — сказав Кирило Буданов.

Удари по території росії, зокрема, не тільки по прикордонних регіонах, а й глибше, швидше за все триватимуть і 2023 року. Але в ГУР не розповіли, хто за ними стоїть — це стане відомо лише по закінченні війни.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи зможе Міноборони попередити українців у разі нового наступу росії з Білорусі. Українці мають бути готові до того, що перебіг війни може змінити будь-якої миті.