Хвилююсь, що люди не розуміють терміновість допомоги Україні — Борис Джонсон на KJF-2023

Читать на русском
Автор
Борис Джонсон
Борис Джонсон

Українці борються за свої домівки, за свої сім’ї та країну, тоді як війська Путіна "навіть не знають, чому вони б’ються", наголошує Борис Джонсон.

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон висловив хвилювання, що світова спільнота не розуміє важливості термінової допомоги Україні у війні проти Росії. Про це британський політик сказав під час Київського єврейського форуму (Kyiv Jewish Forum), який цього року проходить онлайн з центральним майданчиком в Вашингтоні.

"Мене турбує виснаження України. Я переживаю, що люди не розуміють терміновості допомоги Україні. Їхні страждання жахливі. Вони втрачають багато, багато сміливих чоловіків та жінок в бою. Вони втрачають мирних жителів. Діти гинуть під час нападів на населені пункти. Їм потрібна допомога. Їм потрібно більше озброєння", — наголосив Джонсон.

Британський експрем’єр нагадав позицію Сполученого Королівства: Путін повинен програти, а Україна – перемогти. Українці борються за свій дім, за свої сім'ї та країну, у той час як війська Путіна "навіть не знають, чому вони б'ються".

"Ми завжди намагалися дати українцям те, чого вони потребують. Але ми робили це повільно. І мій аргумент був би таким: давайте припинимо цю розбавлену підтримку, давайте покінчимо з цією крапельною допомогою", — сказав експрем’єр Британії.

Джонсон також розповів, що був вражений нещодавнім виступом президента Зеленського в британському парламенті. Зокрема, він відмітив наполегливість, з якою президент України говорив про потребу у винищувачах.

"Він виголосив чудову промову і був дуже зосереджений на літаках. Мене дуже вразило те, як багато уваги він приділив потребі в реактивних літаках. І це абсолютно правильно. Їм потрібно багато чого для того, щоб зупинити російську агресію, а також для того, щоб відвоювати територію, яку Росія окупувала. Це єдиний спосіб покінчити з цією війною", — зазначив Джонсон.

Нагадаємо, Kyiv Jewish Forum став щорічним міжнародним заходом, ініціатором якого є президент Єврейської конфедерації України, віцепрезидент Всесвітнього Єврейського Конгресу Борис Ложкін. Майданчик щорічно збирає президентів України та Ізраїлю, представників парламентів та урядів. Уперше KJF відбувся у 2019 році у Києві.

Гасло KJF-2023 – Stand with Ukraine.

Цього року KJF організований у партнерстві з провідним єврейським світовим медіа Tablet. медіапартнерами заходу стали NV, Obozrevatel, РБК-Україна, Telegraf, Combat Antisemitism Movement.