Понеділок - день важкий: Землю накрила магнітна буря

Читать на русском
Автор
На початку робочого тижня очікується нове випробування
На початку робочого тижня очікується нове випробування

Сьогодні магнітні шторми принесуть головні болі

Тиждень тому на Сонці утворилась велика пляма, яка принесла з собою на Землю невелику магнітну бурю. Вже сьогодні, 10 квітня, метеозалежні можуть відчути на собі вплив геомагнітних хвиль від нашого світила.

Про це повідомляє Spaceweather й уточнює, що ця одноденна магнітна буря буде слабкою і її потужність не перевищить 4 балів. За даними астрометеорологів, це ще відповідає геомагнітному штилю, втім, він може перетворитися на збурення.

Окрім цієї, синоптики прогнозували аналогічне за силою "збурення" через чотири дні — 16 квітня, але у геомагнітному графіку відбулись зміни.

За даними Tesis.xras, деякі магнітні бурі зовсім зникли з графіку, а інші — змістились на один-два дні пізніше.

За старим планом, сильніші з них мали відбутись 20 та 27 квітня, але у календарі з'явилась ще одна дата — 30 квітня. З графіку зникли "помаранчеві" бурі 4-го класу — це 11 та 16 квітня. Відтепер середні магнітні бурі відбудуться 18, 21, 26, 28 та 29 квітня.

Слід наголосити на тому, що магнітні бурі негативно впливають на стан здоров'я метеочутливих, літніх і людей з хронічними хворобами. Тому краще в ці дні відкласти важку роботу, відмовитись від вживання алкоголю і важкої їжі та зайнятись йогою, медитацією або іншими способами відновлення організму.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про магнітні бурі на Великдень.