Напредодні Дня народження: колишній нардеп України загинув на передовій

Читать на русском
Автор
10844
Олег Барна Новина оновлена 19 квітня 2023, 05:57
Олег Барна

Екснардеп із першого дня вторгнення вирушив на фронт

Колишній народний депутат України Олег Барна віддав своє життя, захищаючи нашу країну від російських окупантів.

Інформацію про це оприлюднив журналіст Роман Реведжук, а згодом підтвердив начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашковський.

"Олег Барна загинув. Сьогодні на передовій. Сьогодні він мав День народження", — написав Реведжук.

Журналіст нагадав, що Барна вирушив воювати ще 2014 року, проте згодом повернувся, щоб стати нардепом. Після початку вторгнення росіян експолітик знову вирушив воювати навіть попри те, що мав інвалідність.

На момент загибелі йому було 56 років.

Цю інформацію повідомив і Дмитрашковський, проте він зазначив, що трагедія сталася не 18 квітня, а днем раніше.

Слід додати, що п'ятий президент України Петро Порошенко, в команді якого був свого часу Барна, теж відреагував на звістку. Зокрема, він зазначив, що брат Олега Степан виходив на зв'язок і початково не підтвердив смерті родича. Порошенко, у свою чергу, зазначив, що сподівається дізнатися, що Олега Барну всього лише поранили і він наразі знаходиться серед трьохсотих.

Олег Барна загинув — Порошенко говорить, що дані не підтвержені
Реакція Порошенка

Барна був нардепом VIII скликання та потрапив до Ради з "Блоком Петра Порошенка" (нині "Європейська солідарність"). Найбільшої популярності він отримав, коли 11 грудня 2015 року спробував винести тодішнього прем’єра України Арсена Яценюка з трибуни парламенту.

Після цього його виключили із БПП, але 29 березня 2016 року повернули.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в боях за Бахмут загинув розвідник Артур Пашкуляк із позивним "Махно". Побратими згадують чоловіка як людину незламної волі.