"Писав історії у шпиталі без певності чи стану колись на ноги". Українське видавництво випустить книгу бійця ЗСУ Юрія Гудименка

Читать на русском
Автор
1037
Автобіографічна книга Юрія Гудименка "Історії та війни"
Автобіографічна книга Юрія Гудименка "Історії та війни"

Гудименко почав писати цю книгу під час перебування в СІЗО

Ветеран Юрій Гудименко написав автобіографічну книгу "Історії та війни" про унікальну боротьбу за українську державність, громадську діяльність та війну. Книга пораненого українського військового вже відправилася у друк, через місяць очікується офіційний реліз та продаж.

У "Історіях та війнах" зібрані найкращі нариси молодшого сержанта Гудименка з 2015 по 2023 роки: про його журналістське, громадське, військове життя.

"Це не зовсім звичайна книга. Тут немає сюжету, немає персонажів, які затримуються надовго, – розповідає про книгу її автор, – Це – збірка текстів, промов, історичних нарисів, які я писав і пишу донині. Тут є смішні тексти і тексти несмішні, є слова, які я писав у доброму гуморі, і ті, які я писав у шпиталі, не будучи певен, що колись встану на ноги. Є навіть тексти, за які мені соромно, але вони все одно будуть тут, у книзі, тому що я їх говорив і я їх написав."

Писати нариси Гудименко почав під час перебування в СІЗО, де він був ув'язнений за облиття пам'ятника Дзержинському в Запоріжжі у 2010 році. Під час повномасштабної війни громадський діяч і молодший сержант ЗСУ Юрій Гудименко отримав важке поранення на Харківському напрямку, переніс кілька операцій та наразі проходить реабілітацію.

Український видавець, генеральний директор і власник видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький поділився своїм відгуком про "Історії та війни":

"Тези, які в цій книзі, Юрій доводить власною біографією. І перехід на українську, і захист держави. І поранення, і боротьба за себе. І жорстка суспільна позиція. Книжка не тільки про це. Вона ще й дуже весела та життєстверджуюча", — зазначив видавець.