Сонце взяло відпустку: якої погоди в Україні чекати на вихідних

Читать на русском
Автор
Під час відпочинку на вихідних погода українців не потішить
Під час відпочинку на вихідних погода українців не потішить. Фото Pixabay

Під кінець тижня максимальний вітер очікується лише в південній частині країни

Циклон із Заходу, який накрив дощами частину України, нарешті покине наші терени і забере з собою більшу частину опадів, тож ситуація з погодою цими вихідними трохи поліпшиться.

За даними синоптичного ресурсу Gismeteo, відносно низьку температуру слід чекати в двох містах.

Погода у Львові 29-30 квітня

На заході України прогнозується мінлива хмарність протягом двох вихідних днів, місцями — з опадами у неділю, 30 квітня. Невеликий дощ почнеться вранці і закінчиться надвечір. Сонце не визиратиме з-за хмар, але вдень буде досить висока температура для квітня — до 15 градусів тепла, а вночі падатиме до +3…8 °C. У суботу й неділю очікується свіжий вітер, максимальна швидкість його сягне 9 м/с.

Погода у Києві 29-30 квітня

У столиці України в суботу вдень і вночі буде ясна погода, а в неділю небо затягнеться хмарами, але опадів не передбачається. Температура повітря вдень сягатиме +14…15 градусів, а вночі опуститься до +5…6 °C. Свіжий вітер прогнозується у суботу, 29 квітня, максимальна швидкість якого сягне 8 м/с, а 30 квітня зросте до сильних 10 м/с.

Погода у Харкові 29-30 квітня

На Слобожанщині задощить. У суботу, 29 квітня, зночі почнуться опади, які завершаться над ранок, але хмарність протягом дня збережеться. У неділю з ночі очікуються опади, які посиляться вранці, а до обіду мають закінчитися. Удень температура підніметься до свіжих +9…10 градусів. У нічний час позначки термометрів застигнуть біля 10 градусів тепла. Протягом вихідних удень дутиме помірний вітер 7 м/с, який не ослабне навіть вночі.

Погода у Донецьку 29-30 квітня

На Донбасі у суботу й неділю прогнозується суцільна хмарність, місцями з опадами. У перший день вихідних вранці очікується маленький дощик, який закінчиться вдень, але ввечері знов зриватиметься. Наступного дня з ночі почнеться сильний дощ, який до ранку завершиться. Там температура повітря вдень підніметься до +14…18 °C. Уночі позначки термометрів покажуть +10…14 градусів. 29 квітня очікується слабкий вітер, 5 м/с. 30 квітня протягом дня швидкість вітру коливатиметься від свіжого до сильного — 8-10 м/с.

Погода у Дніпрі 29-30 квітня

У місті на Дніпрі синоптики прогнозують мокру погоду. З ночі в суботу небо затягнеться хмарами і піде дрібний дощ, який на ранок завершиться. У неділю опади також почнуться вночі і вдень мають закінчитись. У денний і нічний час стовпчики термометрів показуватимуть стабільні +10 °C. Вітер 29 квітня передбачається сильним вдень і вночі, максимальна швидкість якого сягатиме 10-11 м/с. 30 квітня вранці прогнозується свіжий вітер, 8 м/с, але вдень зменшиться до помірного — 7 м/с.

Погода в Одесі 29-30 квітня

В південній Пальмирі очікується хмарна і вітряна погода в обидва дні, місцями — з несуттєвими опадами. У суботу буде суха, але похмура погода. У першу половину неділі йтиме невеликий дощ і вранці закінчиться. Повітря вдень прогріється до 14 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть +8… 9 °C. У суботу очікується сильний вітер, який дутиме навіть вночі — 10-12 м/с, а у неділю — стабільні 10 м/с.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про погоду влітку в Україні. За прогнозами синоптиків, літо не буде спекотним, але з мінімальними опадами.