Окупанти обстріляли Україну: вибухи у Тернополі, ракетна загроза на півночі (оновлено)

Читать на русском
Автор
7569
Ракета
Ракета. Фото Відкриті джерела

Окупанти знову обстрілюють Україну

Російські окупанти ввечері 13 травня знову запустили ракети по території України, через що потужний вибух чули в Тернополі. Крім того, повідомляється про ракети за напрямом Львова.

За даними моніторингових груп, йдеться про ракети "Калібр", які запускаються з морських платформ.

За їхньою інформацією, після першого вибуху в Тернополі пролунали і повторні, проте про прильоти поки не повідомляється. Ще одна ракета рухалася у напрямку Львова, проте пізніше зникла з радарів.

Також надходила інформація, що ракети можуть рухатися вздовж кордону з Молдовою, що ускладнює їхнє перехоплення. Усього було зафіксовано кілька цілей.

Крім того, у місцевих telegram-каналах з’явилися записи з Тернополя, на яких чути звук схожий на вибух. За деякою інформацією, в розташованих неподалік місця вибуху будинків повибивало вікна.

Місцева влада закликає мешканців області перебувати у безпечних місцях та дочекатися відбоїв тривоги.

Варто зазначити, що про підвищену загрозу ракетного удару та роботу ППО повідомила і місцева влада Київської області.

upd: Станом на 23:30 у повітряному просторі України залишаються повітряні цілі. Після вибуху в Тернополі було зафіксовано масштабну пожежу, проте іншої інформації поки що не надходило.

Як повідомлялося раніше, окупанти вранці 13 травня завдали ударів по Миколаївській та Хмельницькій областях, внаслідок чого було зафіксовано прильоти по об’єкту критичної інфраструктури.