Литиме як з відра: в яких регіонах України дощитиме навіть на вихідних

Читать на русском
Автор
5177
Хоча йтиме дощ, але вдень буде тепло
Хоча йтиме дощ, але вдень буде тепло. Фото Pixabay

Мінімальна денна температура зафіксується біля позначок +21 °C

Який день поспіль більшу частину України тероризують дощі і грози, але є маленька ймовірність, що на кінець тижня сонячна і суха погода відвідають деякі міста.

Як повідомляє ресурс Sinoptik, на півдні протягом трьох днів буде стабільно сприятлива погода.

Погода у Львові 26-28 травня

На заході України погода з дощової зміниться спочатку на сонячну, а потім на похмуру. У п'ятницю ранок прогнозується хмарним, вдень почнуться опади і до вечора не слабшатимуть. На початку вихідних сонце тішитиме регіон, але наступного дня на небі набіжать хмари. Вдень повітря прогріється до 21…24 градусів тепла, а вночі охолоне до стабільних +12…14 °C. Наприкінці тижня дутиме легкий вітер, максимальна швидкість його сягне 3 м/с.

Погода у Львові 26-28 травня
Погода у Львові 26-28 травня

Погода у Києві 26-28 травня

У столиці протягом найближчих трьох днів буде стабільно сонячна і суха погода. Температура повітря вдень сягатиме 25…26 градусів тепла, а вночі опуститься до +15…18 °C. Вітер у п'ятницю очікується легким, його максимальна швидкість сягатиме 2 м/с, а на вихідних посилиться до 3 м/с.

Погода у Києві 26-28 травня
Погода у Києві 26-28 травня

Погода у Харкові 26-28 травня

На Слобожанщині погода обіцяє різноманіття. У п'ятницю, 26 травня, на зміну сухому і сонячному ранку прийде дощовий день. Опади супроводжуватимуться грозою. У суботу над Харковом нависли грозові хмари — дрібний дощ почнеться вдень і посилиться до вечора. А от у неділю місто зможе насолодитись ясною погодою. Удень температура у місті підніметься до 22…24 градусів тепла. У нічний час позначки термометрів опустяться до +15…16 °C. Протягом 26-27 травня передбачається легкий вітер — 2 м/с. До кінця вихідних збільшиться до слабких 5 м/с.

Погода у Харкові 26-28 травня
Погода у Харкові 26-28 травня

Погода у Донецьку 26-28 травня

До кінця тижня дощ так і не планує покидати Донеччину. У п'ятницю, 26 травня, сонце ще інколи визиратиме і тішитиме обласний центр. На донеччан очікують майже на добові опади — у суботу ввечері зриватиметься дощ, який посилиться і має завершитись до настання вечора неділі. 28 травня денні опади будуть з грозою. Температура повітря вдень підніметься до 21…26 °C. Уночі позначки термометрів покажуть +12…13 градусів. Найближчими днями очікується штиль.

Погода у Донецьку 26-28 травня
Погода у Донецьку 26-28 травня

Погода у Дніпрі 26-28 травня

Дніпрянам точно не пощастило з погодою на кінець тижня. Протягом трьох днів литиме дощ і супроводжуватиметься грозою. Час від часу інтенсивність опадів змінюватиметься, а у нічній час, наймовірніше, буде сухо. Удень стовпчики термометрів сягнуть позначок +22…24 °C, а вночі знизяться до 16…17 градусів тепла. Вітер протягом п'ятниці-суботи передбачається легким, максимальна швидкість якого сягатиме 2 м/с, а у неділю посилиться до слабких 5 м/с.

Погода у Дніпрі 26-28 травня
Погода у Дніпрі 26-28 травня

Погода в Одесі 26-28 травня

На Одещиною хоч і нависли хмари, однак опади триватимуть лише один день, зокрема у п'ятницю у денний час. На вихідних сонце іноді визиратиме з-за хмар і прогріватиме регіон. Повітря вдень прогріється до 22…26 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть +16…18 °C. Вітер 26-27 травня прогнозується легкий — 2 м/с. У неділю посилиться до помірних 6 м/с.

Погода в Одесі 26-28 травня
Погода в Одесі 26-28 травня

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про прогноз погоди на кінець травня. Синоптикиня Наталія Діденко розповіла, що травень ще принесе цікаві і неприємні подарунки у вигляді дощу і гроз.