Погода на День захисту дітей: в яких містах України може ще задощити

Читать на русском
Автор
Більш міст насолоджуватимуться сонячною погодою
Більш міст насолоджуватимуться сонячною погодою. Фото Pixabay

На заході країни пануватиме досить низька нічна температура, як для червня — до 8 теплих градусів

Нарешті дощова та хмарна погода покинули Україну і тепер, якщо вірити прогнозам синоптиків, на початку червня у більшості регіонів буде сонце і тепло.

Єдине, що може турбувати українців — це пориви досить сильного вітру, повідомляє синоптичний ресурс Gismeteo. Тому слід обходити дерева, кущі та лінії електропередач.

Погода у Львові 1-2 червня

На Галичині синоптики обіцяють переважно суху та ясну погоду. У четвер, 1 червня, протягом дня сонце буде гріти регіон, а у п'ятницю на небо набіжать хмари і ввечері почнеться невеликий дощ. Вдень повітря прогріється до 24…25 градусів тепла, а вночі охолоне до +8…14°C. на початку літнього місяця сильний вітер, максимальна швидкість його сягне 11 м/с.

Погода у Києві 1-2 червня

У столиці України на День захисту дітей передбачається ясна і тепла погода, а наступного дня — мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень сягатиме 25…27 градусів тепла, а вночі опуститься до +13…17 °C. Помірний вітер прогнозується у четвер, максимальна швидкість якого сягне 7 м/с, а наступного дня збільшиться до сильного — 11 м/с.

Погода у Харкові 1-2 червня

У місті можна сміливо виходити на вулицю в літній одежі, бо харківчан очікує ясна погода у денний час. Вдень температура у місті підніметься до 23…26 градусів тепла. У нічний час позначки термометрів опустяться до +12…14 °C. 1 червня дме легкий вітер, 3 м/с, а 2 червня збільшиться до помірних 6 м/с.

Погода у Донецьку 1-2 червня

А от цьому обласному центру не пощастило з сонячною погодою. На свято День захисту дітей містян накрили нічні та ранкові невеликі опади, які вдень мають завершатися, але хмарність протягом доби збережеться. 2 червня ранок обіцяє бути ясним, але вдень небо заповнять хмари. Температура повітря вдень підніметься до +21…24 °C. Уночі позначки термометрів покажуть +13…15 градусів. У денний час четверга свіжий вітер не вщухає менше 9 м/с, а наступного дня зменшиться до слабких 5 м/с.

Погода у Дніпрі 1-2 червня

Дніпряни також не побачать сонця на свято 1 червня, а от у п'ятницю вітер розгонить хмари і ясна погода протримається всю добу. Протягом свята День захисту дітей опадів не передбачається. Удень стовпчики термометрів сягнуть позначок +23…25 °C, а вночі падатимуть до 16…17 градусів тепла. Вітер протягом четверга дме помірний, максимальна швидкість якого сягатиме 7 м/с, а в п'ятницю ослабне до слабких 5 м/с.

Погода в Одесі 1-2 червня

На півдні України сонце і хмари будуть постійно змінювати одне одного протягом двох днів. Повітря вдень прогріється до 25 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть +17…18 °C. На початку червня очікується свіжий вітер, швидкість якого становитиме 9 м/с.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про прогноз погоди на червень. Синоптик запевняє, що погодних аномалій не прогнозується, а прохолодні та дощові дні очікуються тільки на початку червня.