Зам командира "Альфи" СБУ та брат Героя України: у Чернівцях попрощалися із загиблим підполковником

Читать на русском
Автор
2939
На фронті загинув Гліб Лакуста
На фронті загинув Гліб Лакуста. Фото Колаж "Телеграфу"

Близькі та колеги загиблого запам’ятали його як виняткового професіонала та справжнього героя

У Чернівцях попрощалися з українським військовим, підполковником, заступником командира "Альфи" управління СБУ області Глібом Лакустою. Український військовий загинув на Донеччині, виконуючи бойове завдання.

Про це на сторінці у Facebook повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук.

"Він був винятковим професіоналом і справжнім героєм. Це гордість нашої Армії. Нехай пам’ять про Героя буде вічною, а помста – жорстокою! Співчуття братові, Герою України Олегу Лакусті та побратимам-альфівцям", — сказав він.

Зазначається, що прощання з воїном відбувалося сьогодні, 5 липня, з 12:00 до 14:00 у приміщенні "Юність Буковини", а похорон — з 14:00 до 15:00 на Алеї Слави Чернівців.

Водночас інструктор у Тренінговому Центрі ГУНП у Чернівецькій області Юрій Отрубчак на своїй сторінці написав наступне:

"Вчора (3 липня, — Ред.), близько 18 години, під час виконання бойового завдання на Донеччині, загинув заступник командира Альфи УСБУ в Чернівецькій області підполковник Гліб Лакуста. Знав особисто Гліба як дуже порядну і надійну людину, хорошого сина, брата і батька, офіцера та тренера, відданого своїй справі, на слово якого можна було завжди покластися. Таким він і залишиться у мене в пам’яті".

Варто додати, що брат Гліба – Герой України Олег Лакуста. Він понад 20 років служить у поліції та керує спецпідрозділом КОРД в області. На початку повномасштабної війни він у складі полку спецпризначення "Сафарі" виконував бойові завдання у Київській, Сумській, Харківській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у боях під Бахмутом загинув український військовий, художник та шеф-кухар Андрій Гудима. У чоловіка залишилася дочка Юлія.