росія збільшує витрати на армію: Рустамзаде назвав стратегічне завдання кремля в Україні

Читать на русском
Автор
Війна в Україні триває вже майже два роки
Війна в Україні триває вже майже два роки. Фото t.me/generalstaff_ua

РФ мобілізує все більше сил і засобів для війни проти України

Наступного року росія планує значно збільшити витрати на оборону: з 4 до 6% ВВП. Основна мета кремля, на досягнення якої й підуть ці кошти, — виснаження України.

Таку думку у першій частині інтерв’ю "Телеграфу" висловив авторитетний військовий аналітик, провідний аналітик центру STEM Агіль Рустамзаде. Він наголосив, що на цей момент загалом росія досягла своїх завдань.

"Російська армія не робить останнім часом великих наступальних дій, тому що вони частково виконали ті завдання, які перед ними стояли: захоплення Луганської та Донецької областей. Так, може вони хочуть вийти на межі цих областей, але в цілому стратегічне завдання збільшення фінансування і, відповідно, збільшення бойового потенціалу армії — це збільшення комплексного впливу на Україну. Це й атаки ракетами та засоби вогневого впливу, щоб виснажувати вас", — пояснив аналітик.

Агіль Рустамзаде додав, що в Україні ще не всі зрозуміли, що йде війна на виснаження. А вона передбачає зовсім інші алгоритми та планування бойових дій.

"Що дивно: ваш противник, який набагато сильніший за вас, переходить на військові рейки, а в Україні ще про це не замислюються", — зазначив аналітик.

Детальніше про те, за рахунок чого Україна зможе переломити ситуацію на фронтах на свою користь і змусити Росії "відповзти", чим небезпечна співпраця росії з Північною Кореєю, що потрібно робити вітчизняній оборонці, щоб не залежати від настроїв у США та інші питання читайте у повній версії першої частини інтерв’ю: "Ворог перейшов на військові рейки, а Україна ще розгойдується": військовий аналітик Агіль Рустамзаде

Раніше "Телеграф" розповідав, що на Донецькому напрямі українські бійці знищили ворожий радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрілянини "Зоопарк-1". Він коштує близько 10 млн доларів.